Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

Metlika - 10. 09. 2024 ob 09:00 - 10. 09. 2024 ob 17:00

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – Prepoznavanje različnih tipov tal, njihovih značilnosti in prilagajanje kmetijskih kultur ter različnih tehnologij glede na potrebe posameznih kmetij,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Tip dogodka: Poljedelstvo

Prikaz in predavanja,

PREPOZNAVANJE RAZLIČNIH TIPOV TAL, NJIHOVIH ZNAČILNOSTI IN PRILAGAJANJE KMETIJSKIH KULTUR TER RAZLIČNIH TEHNOLOGIJ GLEDE NA POTREBE POSAMEZNIH KMETIJ,

 

bodo potekala v  torek,10.9. 2024 s pričetkom ob 9. uri 

na ekološki turistični kmetiji  Trdič,  Krasinec 9, 8330 Metlika .

 

Organiziran je avtobusni prevoz. Odhodi:

Ob 7:30 uri – Boštanj – pri gostišču Felicijan, Radna

Ob 8:00 uri - Trebnjeavtobusna postaja v Trebnjem

Ob 8:30 uri – Novo mesto –parkirišče pred ZNC, Žabja vas

 

 

Predavata: Mateja Strgulec in Martin Mavsar iz KGZS, Zavod NM:

 

  • Izbor kultur, meliorativni ukrepi in gnojenje na posameznih tipih tal
  • Primerne tehnike obdelovanja tal na različnih talnih tipih
  • Pomen prezimnih dosevkov na prodnatih zemljiščih in na območjih za varovanje vodnih virov
  • Predstavitev rezultatov EIP projekta Grajeni ekosistemi za blaženje vpliva kmetijstva na okolje oziroma zaščito kmetijskih zemljišč (GREKO)

PRAKTIČNI PRIKAZ:

  • Ogled pedološkega profila, opis horizontov, ocena prekoreninjenosti, teksture in strukture posameznih horizontov (kmetija Starašinič, Krasinec)
  • Ogled neprezimnih dosevkov na srednje težkih tleh (kmetija Starašinič, Krasinec),
  • Ogled setve prezimnih dosevkov s poudarkom na zmanjšani obdelavi tal (kmetija Starašinič, Krasinec)

 

MALICA JE  ZA UDELEŽENCE BREZPLAČNA!

 

Zaključek  je predviden ob 17:00 uri.

Upravičenci do udeležbe na prikazu so:

1. fizične osebe, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo in so vpisane v register kmetijskih gospodarstev kot nosilci kmetijskega gospodarstva, namestniki nosilcev kmetijskega gospodarstva, člani kmetije;

2. zaposleni pri pravnih ali fizičnih osebah, ki so registrirane za kmetijsko dejavnost in so vpisane v Register kmetijskih gospodarstev.

Za udeležbo na demonstracijskem projektu PRIMARNA KMETIJSKA PROIZVODNJA, VETERINA IN PREDELAVA ŽIVIL NA KMETIJI; SKLOP D - POLJEDELSTVO je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA. Prijave zbiramo do 1. 9. 2024.

Prijavite se lahko  ga. Eleni Zaman Šatej na telefonu 051  687 816 ali elektronski naslov: elena.zaman-satej@kgzs-zavodnm.si,, ga. Ani Moder na telefon: 051 687 818 ali elektronski naslov: ana.moder@kgzs-zavodnm.si ali ga. Katici Kregar, na telefon 07/332 19 43 ali na elektronski naslov 'katica.kregar@kgzs-zavodnm.si 

 

Na srečanje obvezno prinesite številko KMG-MID, ker bo vaša udeležba na tem usposabljanju zabeležena v elektronsko evidenco izobraževanja kmetijskih gospodarstev. Če se boste srečanja udeležili kot zaposleni pri pravnih in fizičnih osebah, prinesite tudi potrdilo delodajalca o zaposlitvi. Po zaključku usposabljanja boste pozvani k izpolnitvi ankete glede izvedenega usposabljanja. Prireditev bomo izvedli v vsakem vremenu, zato pridite vremenu primerno obuti in oblečeni.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Nazaj

Zadnje novice

Aktualni razpisi in subvencije