Predelava mesa brez aditivov
Zbornica svetuje, Živinoreja, Predelava živil živalskega izvora |Sušene mesnine brez dodanih aditivov so zagotovo proizvod visoke kakovosti in pomenijo za proizvajalca veliko dodano vrednost in tudi tržno nišo. Potrošniki namreč vedno bolj iščejo naravne, visoko kakovostne proizvode, ki morajo biti zdravstveno neoporečni, tehnološko dobro izdelani in vrhunske gastronomske kakovosti.
V Sloveniji se ponašamo z bogato tradicijo izdelave sušenih mesnin, tako se izkušnje in praktična znanja prenašajo iz roda v rod. Za izdelavo mesnin brez dodatkov potrebujemo surovino primerne tehnološke kakovosti. Veliko pozornosti je potrebno nameniti nadaljnjim tehnološkim postopkom predelave, ki morajo biti strogo nadzorovani. Seveda pa nikakor ne smemo pozabiti na zagotavljanje visokega nivoja osebne higiene, higiene prostorov in vseh pripomočkov, ki jih uporabljamo v postopku predelave.