100 let biodinamike in predstavitev knjige Biodinamično!

100 let biodinamike in predstavitev knjige Biodinamično!

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Aktivnosti zbornice  | 
Danes je s sodelovanjem Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Zveza biodinamikov Slovenije obeležila stoto obletnico znamenitega kmetijskega tečaja, ki ga je izvedel antropozof Dr. Rudolf Steiner leta 1924 za binkošti v Koberwitzu pri Breslavu in s  tem postavil temelje trajnostnemu in produktivnemu kmetijstvu.

Ključne besede: biodinamično kmetovanje, dr. Rudolf Steiner, 100 let biodinamike

Hkrati so predstavili prevod knjige z naslovom: Biodinamično! Rojstna ura biodinamičnega kmetijstva na izhodiščni točki ekološkega gibanja. Knjiga na poljuden način predstavlja biodinamično metodo kmetovanja, ki se danes uspešno prakticira na vseh kontinentih Zemlje. Prevedla jo je mag. Katja Temnik.(Knjigo lahko naročite na e-naslov zveza.biodinamikov@gmail.com).

Predsednik KGZS dr. Jože Podgoršek je na dogodku povedal, da zbornica podpira sleherna prizadevanja za pridelavo hrane s poudarkom, da ta ustvarja tudi delovna mesta. Biodinamični kmet Zvone Černelič je predstavil svoj primer delovne prakse, dr. Maja Kolar pomen ohranjanja genskega bogastva v semenih, predsednica in podpredsednica Zveze biodinamikov Slovenije Sonja Vavken in Majda Hriberšek pa sta predstavili stanje biodinamičnega kmetovanja pri nas in po svetu. Dogodka se je poleg novinarjev udeležilo precej zaslužnih predstavnikov biodinamičnih društev Ajda, z začetnico biodinamike v Sloveniji Meto Vrhunc.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Marčni sejmi 2025

14. 03. 2025 ob 09:00 - 16. 03. 2025 do 17:00

Celjski sejem, Dečkova 1, Celje

Zgodbo Marčnih sejmov bo ponovno zaokrožilo pet sejmov: Dnevi lovstva, Dnevi športnega strelstva, Altermed & Flora, APIS Slovenia | Europe, Festival kave pa smo zaradi bogate razstavne ponudbe nadgradili tudi v poimenovanju in ga preimenovali v Festival kulinaričnih doživetij – KulinArt.