Dobrote slovenskih kmetij so tokrat dišale tudi iz loncev
Kmetijstvo in okolje, Trženje in promocija, Gospodarjenje |Poleg uradnega dela lahko obiskovalci festivala doživijo marsikaj zanimivega v sklopu spremljevalnega dogajanja. Tako so se na prvi dan dogodka s kulinaričnimi dobrotami predstavile ekipe Zborničnega urada v Ljubljani in Zavodov KGZS.
Ključne besede: Dobrote slovenskih kmetij, hrana, festival
Jedilnik je obsegal najboljšo bučno juho s praženimi bučnicami in bučnim oljem, ki sta jo skuhali in z njo navduševali Klara in Tatjana s sedeža KGZS v Ljubljani. Ekipa svetovalcev KGZS Zavoda Novo mesto se je lotila priprave jedi s poudarkom na lanenem olju. Pripravljali so pomladno ajdovo solato s šparglji in jagodami, sirova namaz z lanenim oljem in drobnjakom ter lanen kruh s semeni. Očarljivo lepo in okusno! Svetovalci KGZS Zavoda Maribor so pripravljali v Sloveniji gospodarsko najpomembnejšo postrv šarenko z ajdovim zdrobom, šparglji in jagodami. Zelo elegantno in nepozabno! In za konec navdušili svetovalci KGZS Zavoda Celje z desertom, sladoledno štajersko kupo s karameliziranimi bučnicami in bučnim oljem. Ledeno sveže in navdihujoče dobro!