Slovensko kmetijstvo in gastronomija

Slovensko kmetijstvo in gastronomija

Dopolnilne dejavnosti  | 

Vabljeni na prvo regijsko konferenco Slovensko kmetijstvo in gastronomija, ki bo v ponedeljek, 20. januarja, v Mariboru

Prva regijska konferenca v organizaciji Delovne skupine SERG2021 je namenjena strokovnemu spoznavanju proizvajalcev hrane (kmetje, živilska podjetja, zadruge) s HORECA sistemom ter kanali za sodelovanje z namenom predstavitve možnosti medsebojnega sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021.

Na strokovnem srečanju v okviru konference bodo skozi spodnje predstavitve in zaključno okroglo mizo udeleženci predstavljali obema stranema možnosti in pogoje sodelovanja, kanale komuniciranja in priložnosti, ki se odpirajo na področju povezovanja kmetijstva, gastronomije in turizma v Sloveniji in ter doseganje ciljev DS SERG2021.

Prva regijska konferenca se bo začela v ponedeljek, 20. januarja, na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Pivolah pri Hočah ob 9. uri. Konferenc boste lahko v živo spremljali tudi na spletu: https://www.youtube.com/watch?v=0Lgzg_lWbaQ.

Vabljeni!

PROGRAM

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo

Vabilo na usposabljanje EK in EK čebelarjenje, KGZ MS

05. 02. 2025 ob 12:00 - 26. 03. 2025 do 14:30

splet, v živo

V letih 2023 oz. 2024 ste se odločili za izvajanje intervencije EK (ekološko kmetovanje), zato je potrebno v petletnem obdobju izvajanja obveznosti te intervencije, opraviti skupno 25 šolskih ur usposabljanj, od tega 15 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v intervencijo EK leta 2023, morate 15 ur usposabljanj opraviti do konca leta 2025.
MKGP je določilo 17 tem oz. področij usposabljanj, med katerimi lahko izbirate. Med vsemi temami, ki bodo na voljo, boste lahko izbrali tiste, ki vam bodo najbolj ustrezale glede na usmeritev vaše kmetije.