Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti  | 

Čim več obrokov pripravite sami doma – le tako boste vedeli, iz česa so pripravljeni. Pripravljajte jih na zdrav način s čim več kuhanja, kuhanja na pari in pečenja na malo maščobe.

Za kmetije z dopolnilnimi dejavnostmi svetujemo, da iz receptov izključijo industrijsko pridobljene TMK in iz njih nastale izdelke, kot sta margarina in olje za cvrtje. Pekovski izdelki, ocvrta živila kot tudi ostala hrana naj bodo zasnovani na bazi naravno proizvedenih TMK, kot sta domača mast in maslo. Za slednje zakonodaja ne predpisuje omejitvenih vrednosti glede TMK.

Več o tem, kaj so transmaščobne kisline, si lahko preberete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Marčni sejmi 2025

14. 03. 2025 ob 09:00 - 16. 03. 2025 do 17:00

Celjski sejem, Dečkova 1, Celje

Zgodbo Marčnih sejmov bo ponovno zaokrožilo pet sejmov: Dnevi lovstva, Dnevi športnega strelstva, Altermed & Flora, APIS Slovenia | Europe, Festival kave pa smo zaradi bogate razstavne ponudbe nadgradili tudi v poimenovanju in ga preimenovali v Festival kulinaričnih doživetij – KulinArt.