Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Uporaba transmaščobnih kislin pri pripravi jedi

Zbornica svetuje, Dopolnilne dejavnosti  | 

Čim več obrokov pripravite sami doma – le tako boste vedeli, iz česa so pripravljeni. Pripravljajte jih na zdrav način s čim več kuhanja, kuhanja na pari in pečenja na malo maščobe.

Za kmetije z dopolnilnimi dejavnostmi svetujemo, da iz receptov izključijo industrijsko pridobljene TMK in iz njih nastale izdelke, kot sta margarina in olje za cvrtje. Pekovski izdelki, ocvrta živila kot tudi ostala hrana naj bodo zasnovani na bazi naravno proizvedenih TMK, kot sta domača mast in maslo. Za slednje zakonodaja ne predpisuje omejitvenih vrednosti glede TMK.

Več o tem, kaj so transmaščobne kisline, si lahko preberete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP in LOPS, KGZ LJ

04. 12. 2024 ob 09:00 - 05. 11. 2024 do 19:30

splet

V letih 2023 oz. 2024 ste se odločili za izvajanje ene ali več intervencij KOPOP (kmetijsko-okoljskapodnebna plačila) ali/in intervencije LOPS (lokalne pasme in sorte), zato je potrebno v petletnem obdobju izvajanja obveznosti teh intervencij, opraviti skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v intervencijo KOPOP oz. LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj opraviti do konca leta 2025.