Zorenje govedine in sodobni načini priprave
Predelava živil živalskega izvora, Izobraževanje |Seminar o uporabi zorjene govedine
Spletni seminar bo potekal v torek, 13. aprila, s pričetkom ob 9.00 prek portala ZOOM.
Udeležba na spletnem seminarju je brezplačna in je namenjena svetovalcem za področje kmečke družine in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, nosilcem ter članom kmetij, ki se ukvarjajo s prirejo govedi, ter nosilcem dopolnilnih dejavnosti na kmetiji s področja predelave mesa: razmišljujočim, začetnikom in izvajalcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji – predelava mesa.
Za udeležbo je obvezna predhodna registracija na povezavi:
https://zoom.us/webinar/register/9816178152373/WN_5tW3dQ3HRFa2d6VjKfB78Q
Po uspešni registraciji boste prejeli povezavo na seminar.
PROGRAM
8.30 – 9.00 Registracija udeležencev
9.00 – 9.15 Uvodna nagovora; Roman Žveglič, predsednik KGZS, in Anton Jagodic, vodja SKS in koordinator JSKS
9.15 – 11.15 Zorenje govedine in sodobni načini priprave govedine; Irena Kos, skupna specialistka za predelavo mesa na kmetijah pri KGZS - Zavod Celje
11.15 – 11.30 Odmor
11.30 – 12.00 Predstavitev delovanja Združenja predelovalcev mesa na kmetijah; Franc Pribožič, pobudnik in ustanovni član, ter Iztok Trček, predsednik
12.00 – 12.15 Predstavitev primera dobre prakse; Marko Kogelnik, nosilec DDK, Kmetija Klančnik
12.15 – 13.00 Razprava, vprašanja
Moderatorka: Andrejka Krt, vodja službe za DDK in družbene storitve na podeželju
Dodatne informacije
Tehnične: dr. Jernej Demšar (t: 041 366 527; e-pošta: jernej.demsar@kgzs.si)
Vsebinske: Andrejka Krt (t: 041 366 650; e-pošta: andrejka.krt@kgzs.si) ali Irena Kos (t: 041 475 484; e-pošta: irena.kos@ce.kgzs.si).